Darmtherapie

Ik help jouw van je darmklachten af.

Heb je darmproblemen? Met mijn hulp vinden we de oorzaak en lossen we het op. Zo voel je je niet alleen beter, maar zit je ook lekkerder in je vel! Laten we samen aan de slag gaan!

Stel je eens voor

 • Het zou absoluut geweldig zijn om volop te kunnen genieten en de energie te hebben om alles te doen wat je wilt, zonder belemmerd te worden door darmklachten.
 • Het vooruitzicht om geen buikpijn, diarree of winderigheid meer te hebben gedurende de dag en bij speciale gelegenheden is erg verleidelijk.

 • Het elimineren van de angst en stress van het constant zoeken naar een toilet zou een enorme last van jouw schouders wegnemen.

 • Het zou meer zelfvertrouwen vergroten en je in staat stellen om zonder zorgen van elke gelegenheid te genieten.

 • Het feit dat jij jouw broekriem niet meer losser hoeft en geen last meer te hebben van een opgeblazen buik en buikpijn zou jouw dagelijks comfort aanzienlijk verbeteren. 

 • Jij zou je beter in jouw eigen lichaam voelen en je vrijer kunnen bewegen.

 • Het belangrijkste is echter dat je zou weten dat jouw klachten serieus worden genomen en dat je  geen last meer hoef te hebben van onbegrip of het idee dat alles “tussen jouw oren” zit.

 • Het hebben van een oplossing voor jouw (chronische) darmklachten zou een enorm verschil maken in jouw kwaliteit van leven en jouw de gemoedsrust geven die je nodig heb.

 • Ik ben bereid om te zoeken naar oplossingen en professionele hulp te krijgen om jouw darmklachten aan te pakken.Het is geruststellend om te weten dat er opties zijn en dat je niet gedoemd ben om jouw hele leven met deze vervelende klachten rond te blijven lopen.

Herken je dit?

Darmklachten kunnen zich op verschillende manieren uiten en bijna altijd is er een onderliggende oorzaak. Je kan last hebben van:

 • Buikpijn (heftige buikkrampen)
 • Winderigheid en een opgeblazen gevoel
 • Misselijkheid
 • Maagzuur problemen
 • Stinkende ontlasting
 • Vermoeidheid (chronisch)
 • Hormonale onbalans
 • Hoofdpijn en migraine
 • Ezeem/acné of andere huidproblemen

Een traject voor darmherstel kent 4 fases:

Fase 1 Voorbereiding en drainage

Voorbereiding op de latere fasen en heeft als doel de lever en nieren te ondersteunen, toxinen te binden en af te voeren en darmontstekingen te beheersen. Naast voeding- en leefstijl aanpassingen behoren hier ook meerdere supplementen.

 

Fase 2: Opruimen

Opruimen van pathogenen (ziekteverwekkers zoals parasieten, bacteriën, schimmels en virussen).

 

Fase 3: Opbouwen en herstel

De darmbioomregulatie richt zich nu op het verbeteren van het darmslijmvlies en algehele immuniteit.

Fase 4: Stabilisatie en onderhoud

Je darm is al goed hersteld maar heeft tijd nodig om te stabiliseren en te onderhouden zodat je niet weer bij het minste of geringste klachten krijgt. 

Werkwijze

Je hebt een klacht

Je neemt contact op met Anja, bespreekt je klacht en maak een afspraak.  

Begeleiding

Monitoren herstelproces en indien nodig bijsturing en/of aanvullende onderzoeken.

Therapieplan

Opruimen van pathogenen (ziekteverwekkers zoals parasieten, bacteriën, schimmels en virussen).

 

Darmscreening, intoleranties

Om een beter inzicht te krijgen in de klachten kan een SKB test, darm- of overige bloed onderzoeken  gedaan worden. Denk hierbij ook aan voedingintoleranties. Meten is weten is mijn motto. Dit is echter een grote investering in jezelf.

Consult

Anja bespreekt je klachten en het anamnese formulier en bespreekt je behandeling m.b.t. noodzakelijke onderzoeken.

 

Online Anamnese

Je vult online anamnese in die je verstuurt naar Anja voordat je naar het consult komt.

 

Mijn missie is om jou te helpen met jouw (chronische) darmklachten.

Anja Reinders

Over mij

Mijn naam is Anja Reinders (1966). Ik ben natuurgeneeskundig therapeut gespecialiseerd in orthomoleculaire (darm) therapie en help mijn klanten o.a. met spijsverterings- en darmklachten, hormonale onbalans, allergieën en stress-gerelateerde klachten.

Ik help je de oorzaak aan te pakken, in plaats van de klachten te bestrijden, waardoor je je weer gezond en vitaal voelt.

Als ervaringsdeskundige had ik een eetstoornis. Doordat ik jarenlang laxeermiddelen heb gebruikt waren mijn darmen in zeer slechte conditie. Ook nadat ik hersteld was van mijn eetstoornis.  Door de MDL arts en onderzoeken kreeg ik de diagnose PDS. Nadat ik een orthomoleculaire therapeut had bezocht en werd behandeld ben ik klachtenvrij. Dit gun ik jou ook. 

We hebben ze bijna allemaal, vage klachten en fysieke ongemakken die ons dagelijkse leven belemmeren. Soms lopen we er al lang mee rond, omdat deze niet opgelost kunnen worden. Wil je deze opgelost hebben, dan is het raadzaam om naar de echte aanleiding of oorzaak te gaan zoeken en niet naar symptoombestrijding (medicijnen). Laboratorium onderzoeken  is een onderdeel hiervan in combinatie met voedingssuplementen.

Tarieven

Consult

85 euro (excl. aanvullende onderzoeken en voedingssuplementen)

Bespreken uitslagen onderzoeken

120 euro. Je ontvangt een uitgebreid uitleg mondeling en per e-mail om het thuis rustig na te lezen.

Vervolgconsult

35 tot 50 euro (circa 30-45 minuten)

Opleidingen

Darm therapie
EMB therapeut
Orthomoleculair specialist

Psychosociale Basis Kennis    Stresscounseling
HBO Natuurgeneeskundig therapeut
Leefstijl & Vitaliteitscoaching
Voetreflex therapie (in opleiding

Beroepsvereniging

Praktijk La Vita is aangesloten bij BATC.

De consulten worden deels vergoedt door de meeste zorgverzekeraars. Doordat deze vergoeding vanuit de aanvullende verzekering komt, hoef je niet eerst je eigen risico te betalen.

Controleer of mijn beroepsvereniging BATC erkend wordt evenals natuurgeneeskundige behandelingen (prestatiecode 24004 of 24005).

Kennismaking gesprek

Bel voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek, dit is natuurlijk geen consult, maar we kunnen een inschatting van de mogelijkheden bespreken.

Wil je liever in mijn praktijk een gratis kennismakinggesprek, dat is ook mogelijk.

Online consult

Woon je niet in de omgeving maar wil je wel graag begeleiding en ondersteuning ontvangen? Meld je dan aan voor een online consult. De begeleiding ziet er hetzelfde uit, alleen hebben we nu contact via skype/zoom/teams en e- mail.