Praktijk voor Gewichtscoaching/counseling

Bevrijd jezelf van emotie-eten

Mindful afvallen


Heb je het gevoel dat je soms, zonder er erg in te   hebben, je bord eten al leeg hebt gegeten? Die reep chocola of zak chips ineens op is? Heb je last van eetbuien? Wat Mindful afvallen hierin voor jou kan betekenen, kun je nu zelf ervaren in de training Mindful afvallen, georganiseerd door gewichtscoach/counselor Anja Reinders.

Dagelijkse patronen.
Je zult merken dat deze ervaringen je helpen om kleine wijzigingen in je dagelijkse patronen aan te brengen. Doordat je de signalen van je lichaam leert herkennen, word je je bewust van datgene dat jouw lichaam echt nodig heeft. Hierdoor kun je op jouw eigen tempo de relatie met je lichaam herstellen. Bijna als vanzelf ga je andere voedingskeuzes maken. Je ontwikkelt een gezond eetpatroon dat bij jouw leven en jouw lichaam past.

Mindfulness en eten training
Dé manier om mindfulness te leren is door een wekelijkse basistraining. Deze training kent een duidelijke en logische opbouw, en stelt je in staat het geleerde stevig in je leven te verankeren.
In de mindfulness en eten training voegen we als extra aandachtspunt je relatie met eten toe. Je leert bijzondere mindful eten oefeningen en speciale huiswerkopdrachten helpen je je eigen eetpatroon nader te onderzoeken. Veel mensen ervaren hierdoor dat ze minder gaan eten, en meer gaan genieten. Prettige bijkomstigheid is dat eventueel overtollig gewicht zal afnemen.

Inhoud van de training;
- Het verschil ervaren tussen gedachteloos eten en eten met aandacht.
- De verschillende soorten honger (h)erkennen.
- Bewust worden van wat je eet en waarom je eet.
- Inzicht krijgen in patronen rondom je eetgedrag.
- Minder eten, meer genieten......

Resultaat:
- ·Drang naar eten (ook problematisch eetgedrag) neemt af.
- Eten als reactie op emoties (emotie-eten) en als reactie op externe eetprikkels neemt af.
- Minder obsessief denken aan voeding en minder zwart/wit denken.
- Minder het gevoel van verlies van controle over het eetgedrag.
E-coaching
      Woon je niet in de omgeving van Bergen op Zoom maar wil je wel graag begeleiding en ondersteuning ontvangen? Meld je dan aan voor e-coaching mindful afvallen. Het programma ziet er hetzelfde uit, alleen hebben we nu contact via Skype en e-mail. Neem vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie.