5 natuurgerichte principes

De vijf natuurgerichte principes zorgen ervoor dat een BATC natuurgeneeskundig complementair therapeute en cli├źnt op een holistische manier benadert.

Hieronder een beschrijving van hoe ik invulling geef aan de natuurgerichte principes.

Energie

Alles is energie. Er zijn echter verschillende kwaliteiten energie. Energie van een positieve kwaliteit is goed voor ons. We zullen ons gezond en tevreden voelen. Door negatieve energie zullen we ons ongezond en ontevreden voelen. Door er voor te zorgen dat de positieve energie overheerst, zullen we ons goed gaan voelen. Dit kunnen we bereiken door negatieve stress te verminderen, fysiek en emotioneel en een goede doorstroming te stimuleren.

De werkvormen die ik toepas om dit te bereiken zijn Stresscounseling, Coaching & Counseling, Psycho sociale begeleiding, Orthomoleculaire therapie en natuurgeneeskundige complementaire therapie.

Prikkeloverdracht

Het zenuwstelsel zorgt voor communicatie tussen hersenen en de rest van ons lichaam. Wanneer dit goed functioneert worden de signalen correct doorgegeven. Het wordt dan mogelijk het lichaam op de voor ons beste wijze te laten reageren. Ook kunnen wij signalen van ons lijf beter ervaren en daardoor fysieke spanning, een onbalans in het lichaam en (negatieve) emoties sneller opmerken. Dit geeft ons de mogelijkheid om tijdig te reageren en te corrigeren.

De werkvormen die ik toepas om de prikkeloverdracht te verbeteren zijn Coaching & Counseling, Psycho sociale begeleiding, Stresscounseling, Orthomoleculaire therapie en natuurgeneeskundige complementaire therapie

Drainage

Regelmatig krijgen wij gifstoffen binnen. Dit kan in fysieke vorm zoals bepaald voedsel, rook of alcohol. Ook kan het zijn in geestelijke vorm zoals negatieve gedachtes en ervaringen. Deze verontreinigingen kunnen leiden tot fysieke en emotionele klachten. Het is belangrijk om deze verontreinigingen regelmatig af te voeren.

De werkvormen die ik toepas voor ongewenste geestelijke belasting zijn Counseling & Coaching, Stresscounseling , Psycho sociale begeleiding, Orthomoleculaire therapie en natuurgeneeskundige complementaire therapie.

Voeding

Ons lichaam heeft bepaalde voedingstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Behalve fysieke voeding heeft ook geestelijke voeding invloed op onze gezondheid. Zo kan belemmerende geestelijke voeding als een negatief zelfbeeld of te veel piekeren ervoor zorgen dat je niet goed kunt ontspannen. Door belemmerende overtuigingen te vervangen door positieve en te zorgen voor meer zelfvertrouwen kan dit worden gerealiseerd. Samen gaan we op zoek naar wat jou gelukkiger maakt in plaats van de focus te leggen op problemen.

De werkvormen die ik toepas om dit te bereiken zijn Stress counseling en Coaching & Counseling, Psycho sociale begeleiding, en Orthomoleculaire voedingsadvies en natuurgeneeskundige complementaire therapie.

Goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Zo kunnen allergie├źn ook voor het nodige ongemak zorgen.

Psyche

Tijdens mijn behandelingen en gesprekken wordt ook veel aandacht besteed aan bewustwording. Door meer aandacht voor fysieke en emotionele signalen van het lichaam kan er correct op gereageerd worden en emotionele (eet)problemen en stress voorkomen. Persoonlijke adviezen en technieken naar aanleiding van alle informatie die naar voren komt zal je helpen omgaan met emotie-etem en bijbehorende emoties.

De werkvormen die ik toepas om dit te bereiken zijn Counseling & Coaching, Stress counseling, Psycho sociale begeleiding, en natuurgeneeskundige complementaire therapie.