Wat levert jou dit traject op.

 • In 12 weken stoppen met emotie eten en eetbuien.
 • Je haat-liefde verhouding met eten doorbreken.
 • Meer rust in je hoofd ervaren.
 • Geen dagelijkse strijd met eten.
 • Gelukkig zijn met jezelf en je lichaam?
 • Geen last van emotie-eten wanneer je verdrietig, eenzaam, boos of onrustig voelt.
 • Je luistert naar je werkelijke behoefte.

.

Herken jij één of meer van deze dingen?

 • Je hebt een haat-liefde verhouding met eten en je wilt deze graag doorbreken.
 • Voor je er erg in hebt, is die zak drop leeg of heb je die hele reep chocolade opgegeten. Je had je nog zó voorgenomen dat niet meer te doen!
 • Je hebt last van eetbuien.
 • Je hebt een laag zelfbeeld.
 • Je bent in je hoofd steeds bezig met wel of niet eten en je ervaart dagelijks strijd .
 • Je voelt je onzeker over je lichaam en je hebt een negatief zelfbeeld.
 • Je gaat op zoek naar de nieuwste trend op dieetgebied om vervolgens steeds terug te vallen in je oude eetgedrag.
 • Je eet stiekem, als iedereen naar bed is of naar hun sportclub: boterhammen met een dikke laag chocoladepasta of je lepelt de pot pindakaas leeg en daarna kun je niet meer stoppen met eten.
 • Je eet als je je verdrietig, eenzaam, boos of onrustig voelt.

Hoe zou het zijn als je in 12 weken......


 • Gelukkig bent met jezelf en je lichaam.
 • Je haat-liefde verhouding met eten hebt doorbroken.
 • Een positief zelfbeeld.
 • Rust in je hoofd.
 • Geen dagelijkse strijd meer hebt met eten.
 • Niet meer stiekem eet, maar geniet van het eten, zonder door te slaan in eetbuien.
 • Niet meer vlucht in eten als je verdrietig, eenzaam, boos of onrustig voelt, maar luistert naar je werkelijke behoefte.

Je bent al zo lang bezig.....

Jarenlang heb jij van alles geprobeerd om van je emotie-eten of eetbuien af te komen. Je hebt geen idee waar je eetbuien vandaan komen en hoe je deze kan voorkomen. Je bent er helemaal klaar mee en wilt liever vandaag dan morgen dat je emotie-eten of eetbuien onder controle hebt. Er is veel onrust en chaos in je hoofd. Je hebt constant negatieve gedachten over jezelf.

Elke ochtend begin je weer opnieuw en denkt dat het je nu wel gaat lukken. 'S avonds plunder je weer de koelkast leeg, ondank dat je hebt voorgenomen het niet te doen! “Hoe kan dat toch, dat het mij weer niet lukt” denk je dan. Je voelt je gefrustreerd en moedeloos. Je haat jezelf dat je weer een eetbui had gehad, en je schaamt je voor jouw gedrag en lichaam.

Je merkt dat je gaat eten om jezelf (onbewust) te beschermen tegen allerlei prikkels. Het is net alsof een stemmetje in je hoofd sterker is dan jezelf. Je voelt je hierdoor een enorme mislukking. Je reageert dit af naar je omgeving. Je hebt een kort lontje en dit wordt steeds erger. Je voelt je uitgeput. Je walgt van jezelf als je in de spiegel kijkt. Je weet niet meer hoe je hier uit kunt komen... Je denkt dat er iets mis is met jou.

Je gelooft het haast niet meer, maar er is echt hoop

Je denkt dat je de enige bent. Echt niet…..Wist je dat in Nederland alleen al meer dan 400.000 mensen bekend zijn met een verstoord eetpatroon? Last hebben van snaaipartijen, eetbuien en zichzelf straffen met eten of zichzelf uithongeren? Dit gebeurt bijna altijd stiekem. Volgens de statistieken zijn er 180.000 Nederlanders met zulke ernstige eetbuien dat er sprake is van een eetstoornis. De invloed op het sociale en dagelijkse leven is groot. Toch weten mensen met eetbuien dit gemiddeld zeven jaar geheim te houden. En vanuit schaamte zoekt slechts 6 % hulp.

HULP VRAGEN IS EEN TEKEN VAN KRACHT NIET VAN ZWAKTE

Het lijkt misschien dat het jou nooit gaat lukken, maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Wanneer jij je eetgedrag onderzoekt en aanpakt, lukt het jou dit keer wel. Stoppen met emotie-eten, dat lukt jou ook! Ik ben ervan overtuigd. Nu jij nog. Velen zijn jou al voorgegaan.

 

Als voorproefje heb ik een welkomsvideo voor jou van het online traject.

Review

Anja's betrokkenheid, tips en oefeningen die ik meekreeg vond ik prettig om te doen. Ik kreeg hierdoor meer zelfvertrouwen.

Review

Ik heb heel veel gehad aan de begeleiding Anja. Ik heb veel van Anja mogen leren en heb veel respect voor haar. Op momenten dat ik het niet zag zitten, trok zij mij er doorheen.


Laat me je helpen

Maar Anja, hoe kan jij mij helpen? Wat maakt jou anders dan de rest?

Ik heb mijn kennis, specialisme en ervaring(deskundigheid) in een traject gestopt waarmee ik jou kan helpen. Ondanks dat het nu onmogelijk lijkt, toch jezelf kan bevrijden van emotie-eten en eetbuien.

In dit traject gaan we samen aan de slag. We gaan kijken naar:

 • Wat de oorzaak is van je emotie eten en eetbuien.
 • Wat jouw valkuilen zijn.
 • Hoe jij jouw saboterende gedachten kan herkennen, accepteren en loslaten.
 • Wat jouw relatie is met eten en emoties.
 • Mindful eten een onderdeel van emotie eten is.
 • Hoe we ervoor kunnen zorgen dat je de haat-liefde verhouding met eten kunt doorbreken.
 • Dat je weer kan genieten van je leven.
 • Een postief zelfbeeld.
 • Hoe je jouw emotie-eten en eetbuien onder controle kan houden.

Dit online traject duurt 12 weken. Daarin hebben we:

 • Wekelijks een module vrijkomt.
 • Per module zijn er 3 a 4 lessen.
 • Elke les een werkboek/oefening/video/audio.
 • Indien je een traject hebt genomen in combinatie met coaching gesprekken heb je dus een aantal coaching gesprekken.
 • Elke coaching sessie duurt 75 minuten.

Daarnaast krijg je toegang tot alle werkboeken en oefeningen waarin ik waardevolle informatie met je deel die je inzichten en inspiratie geven om het traject zo goed mogelijk te benutten, met als uiteindelijk doel dat je emotie eten en eetbuien onder controle krijgt. Uiteraard ook met de tools en handvaten die je krijgt aangereikt tijdens het traject.

1. Verlangen naar een gezonde relatie met eten

Stel je nu eens voor. In deze module zet jij alvast de eerste stappen naar een leven dat voor jou de moeite waard is, door jouw verlangens te beantwoorden.  2. Valkuilen

Tijdens deze module benoem jij je saboterende gedachten die ertoe bijdragen dat jouw gevoelens en behoeften onderdrukt. Je zet tools in om meer controle en invloed te hebben op jouw saboterende gedachten te hebben.


3. Mindful eten

Mindful eten een belangrijk onderdeel is van emotie eten. Je houdt een mindful eetdagboek bij en je hebt meer inzicht wat jouw valkuilen en triggers zijn. Je ontdekt je verschillende soorten honger.

4. Bereidheid

Je bent bereid om je oude weg achter te laten en bereid om de nieuwe weg in te slaan voor een evenwichtig eetpatroon en een leven dat voor jou de moeite waard is. Je houdt de focus op jouw doelen en je hebt vertrouwen dat het dit keer jou wel gaat lukken.

5. Saboterende gedachten loslaten

In deze module leer je je innerlijke saboteurs herkennen. Je ontdekt dat jij gedachten hebt maar jij bent ze niet. Jij bepaald of je naar deze gedachten luistert of niet. Je past strategieën om je saboterende gedachten te beantwoorden vanuit je innerlijk kracht (je ware ik) waardoor je saboterende gedachten loslaat Je mindset is veranderd.

6. Eten en emoties

Je ontdekt dat gedachten en gevoelens samenhangen met je eetgedrag. Je weet waar je gevoelens vandaan komen. Je leert hoe je met je gevoelens kunt omgaan zonder overweldigt te raken door prikkels van je omgeving. Je ontdekt welke drie belangrijkste lichamelijke sensaties zijn.

7. Gevoelens toelaten

In deze module neem je afstand van ondermijnende gedachten over jezelf, je eetgedrag en je lichaam. Je ervaart hoe je effectief kunt omgaan met je emoties door je gevoelens toe te laten. Wie niet voelen wilt, gaat vullen. Jij hebt daadwerkelijk de leiding genomen. Je ontdekt waar je werkelijke behoefte aan hebt.


8. Lekker in je vel zitten

Je ontdekt dat je beter in staat bent om te ervaren wat je wel en niet wilt. Je ervaart hoe waardevol het is om naar de signalen van je lichaam te luisteren. Je leert om meer zelfvertrouwen te vergroten. Je hebt een positief zelfbeeld. Je hebt verbinding gemaakt met je lichaam. Je hebt gehoor gegeven aan een aantal basis behoeften zodat je een betere relatie met je lichaam hebt.

9. Vrede sluiten met je lichaam

In deze module leer je saboterende gedachten over je uiterlijk los te laten Je hebt vrede gesloten met je lichaam.

10. Leven volgens jouw waarden en doelen

Deze module gaan we wat jouw waarden en doelen zijn. Je leeft zoals je eigenlijk zou willen. Je ontdekt wat je werkelijke behoeften zijn. Je leert luisteren naar je gevoelens en je geeft gehoor aan je werkelijke behoeften.

11. Zin geven aan je bestaan

Je hebt de aandacht van de belemmeringen die je in je leven ervaart verlegd naar dingen waar je hart echt naar uitgaat: jouw diepere verlangens, de dingen die jij waardevol vind. Je ontdekt in deze module wat jouw kompas is om zin te geven aan jouw bestaan.

12. Voluit leven

De laatste stap. Je hebt een gezond eetpatroon en gezonde leefstijl. Dat werkt vanzelf door naar andere gebieden die belangrijk voor je zijn. Je kompas heb jij uitgewerkt. Je hebt ontdekt hoe je stap voor stap kunt realiseren zodat je voluit leeft. Met vertrouwen ga je toekomst tegemoet. Jij zit achter het stuur en je koffer is goed gevuld met tools en handvaten. Jij hebt een positief zelfbeeld. Jij maakt de sprong naar een bevrijd leven van emotie-eten. YES!!

Ik weet niet of ik nog een traject wil volgen, ik heb al zoveel geprobeerd?

Dat begrijp ik heel goed. Je bent een beetje klaar met trajecten. Je bent aan het eind van je Latijn.

Maar…..

Wat kostte het jou aan tijd, energie, gezondheid, relaties en geld?

Heeft het jou dichterbij een evenwichtig eetpatroon en een waardevol leven gebracht?

Je hebt gedacht dat het zou werken, maar zonder resultaat. Als je deze stap nu niet neemt dan is de kans groot dat je blijft hangen in je oude gedragspatronen. Ik nodig je uit om te ervaren dat het de moeite loont om het anders te doen!

Ik kan je als specialist emotie-eten met 100% garanderen dat dit traject tot een gewenst resultaat zal leiden. En wat er zéker gaat gebeuren, is dat je een bevrijd leven van emotie-eten en eetbuien krijgt. Ik gun het jou!

Start-up: "Bevrijd jezelf van emotie eten".

Een start-up uit het traject “Bevrijd jezelf van emotie eten. Deze start-up bevat 4 lessen, waarmee je aan de slag gaat. Je krijgt daadwerkelijk de eerste tools en handvaten aangereikt om je verlangen naar een gezonde relatie met eten.

Deze start-up is onderdeel van mijn volledige online traject: “Bevrijd jezelf van emotie eten”.

Zeg je daarna “Ik wil meer” of “dit spreekt mij wel aan” kun je het complete traject aanschaffen met korting.

Prijs: 47 euro

Actieprijs: 27 euro

Online traject: "Bevrijd jezelf van emotie eten".

Een  traject van 12 weken met boordevol video tutorials en werkboeken. Aan het eind van dit traject heb jij tools en handvaten om jezelf te bevrijden van emotie eten en eetbuien. Jij hebt je emotie eten en eetbuien onder controle.

Je hebt een jaar lang toegang tot dit traject, je kan het dus in eigen tempo volgen.

Prijs: 297 euro

Online traject incl. 4 coachingsessies. "Bevrijd jezelf van emotie eten".

Een  traject van 12 weken met boordevol video tutorials en werkboeken. Aangevuld met 4 coachingsessies, op het moment dat jij het nodig hebt. Aan het eind van dit traject heb jij tools en handvaten om jezelf te bevrijden van emotie eten en eetbuien. Jij hebt je emotie-eten en eetbuien onder controle.

Je hebt een jaar lang toegang tot dit traject, je kan het dus in eigen tempo volgen

Prijs: 497 euro

VRAGEN EN ANTWOORDEN

Hoeveel tijd kost het me per dag?

Reken op ongeveer 30 minuten tot een uur per dag , de ene dag wat meer dan de andere..

Wanneer kan ik starten met het traject?

Na je aanmelding ontvang je vrijwel direct inloggegevens en een welkom mail. Je krijgt direct toegang tot de training en kunt gelijk starten met Module I. Daarna komt iedere week een module vrij.

Ik heb het geld op dit moment niet

Misschien denk jij nu: ‘Ik heb het geld op dit moment niet. Ik kom later terug of ga het zelf nog even proberen’. Maar…………..Wat kostte het jou aan tijd, energie, gezondheid, relaties en geld?Bracht het jou dichter bij een evenwichtig eetpatroon en een waardevol leven?Maar…. stel je eens voor: je hebt dan veel tijd en energie te besteden aan wat jij belangrijk vind. Je hebt een gezonde relatie met eten en jezelf. Je leeft voluit! Welk gevoel heb je hierbij met dat vooruitzicht?

In deze training zijn de stappen zo ingericht, dat je zo snel verandering gaat merken op elk gebied. En ik help je hierbij.

Ik weet niet of dit de juiste tijd is. Kan ik niet beter wachten?

Tja, wanneer is het wel de juiste tijd? We zijn van nature geneigd om excuses te bedenken en uit te stellen: eerst nog even dit, dan nog even dat. Vraag jezelf eens af wat nu écht jouw verlangen is. Wil jij je haat-liefde verhouding met eten en jezelf in stand houden? Wil jij dagelijks de strijd met emotie-eten en eetbuien blijven ervaren? Is het je dat dan waard om dit te blijven uitstellen?

Kan ik ook in termijnen betalen?

Je kunt in termijnen betalen, zodat de investering mooi gespreid is de drempel om in te stappen lager is.

Krijg ik dit traject vergoedt door de zorgverzekeraar?

De consulten/traject worden deels vergoedt door de meeste zorgverzekeraars. Doordat deze vergoeding vanuit de aanvullende verzekering komt, hoef je niet eerst je eigen risico te betalen. Praktijk La Vita is aangesloten bij het BATC en BGN. Tevens bij Emotie-eten.nl. Zie voor vergoedingen:

batc.nl/

gewichtsconsulenten.nl/

Hoe lang krijg ik toegang?

Je ontvang 6 maanden ondersteuning. Je hebt voor tot een jaar toegang tot de academy. Lukt het dus niet om alles af te ronden binnen 12 weken, dan kun je gewoon verder. Jij bepaalt je eigen tempo.

Ik twijfel...

Ik mail of bel graag met jou, zodat we jouw twijfels weg kunnen nemen en vrijblijvend kunnen kijken of dit bij jou past. Je mag mij mailen info@praktijk-lavita.nl