Natuurgeneeskundig Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie is een vorm van alternatieve geneeskunde die zich richt op het optimaliseren van de biochemische processen in het lichaam door middel van voeding en voedingssupplementen. Het doel van orthomoleculaire therapie is om het lichaam te voorzien van de juiste voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden, zodat het in staat is om zichzelf te herstellen en gezond te blijven.

 

Orthomoleculaire therapie gaat uit van het idee dat veel gezondheidsproblemen veroorzaakt worden door een gebrek aan bepaalde voedingsstoffen of een disbalans in de stofwisseling. Door het gebruik van voedingssupplementen en een gezonde voeding kan het lichaam weer in balans gebracht worden en kunnen klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

 

Bij orthomoleculaire therapie wordt gebruik gemaakt van verschillende supplementen, waaronder vitamines, mineralen, aminozuren en essentiële vetzuren. Deze supplementen worden zorgvuldig afgestemd op de individuele behoeften van de patiënt, op basis van een uitgebreide anamnese en bloedonderzoek.

 

Orthomoleculaire therapie kan ingezet worden bij verschillende gezondheidsproblemen, zoals chronische vermoeidheid, depressie, darmklachten, huidproblemen, allergieën, hormonale klachten en gewrichtsproblemen. Het kan ook preventief ingezet worden om de algehele gezondheid te verbeteren en het risico op bepaalde ziekten te verkleinen.

 

Belangrijk om te vermelden is dat orthomoleculaire therapie niet bedoeld is als vervanging voor reguliere geneeskunde, maar als aanvulling daarop. Het is altijd belangrijk om bij gezondheidsklachten eerst een arts te raadplegen en te bespreken of orthomoleculaire therapie geschikt is als aanvullende behandeling.

 

Je hebt een klacht

Je neemt contact op met Anja, bespreekt je klacht en maak een afspraak.  

 

Online Anamnese

Je vult online anamnese in die je verstuurt naar Anja voordat je naar het consult komt.

Consult

Anja bespreekt je klachten en het anamnese formulier en bespreekt je behandeling.

Darmscreening, bloedonderzoek intoleranties

Om een beter inzicht te krijgen in de klachten kan een aanvullend , darm- of bloed onderzoek gedaan worden.

Therapieplan

Op basis van het consult/intake wordt er een therapieplan gemaakt. Voedingsadviezen en voedings-supplementen etc.

 

Begeleiding

Leefstijl en vitaleitscoaching is onderdeel hiervan. Monitoren herstelproces en indien nodig bijsturing en/of aanvullende onderzoeken.

Bij welke klachten

Maag/darmproblemen

Prikkelbaar Darm Syndroom

Allergie en/of intoleranties

Vitaminen/mineralen tekort

Hormonale onbalans

Stress gerelateerde klachten


Mijn missie is om jou te helpen met jouw (chronische) klachten om je weer gezond en vitaal in te voelen.

Over mij

Mijn naam is Anja Reinders (1966). Ik ben natuurgeneeskundig therapeut gespecialiseerd in orthomoleculaire (darm) therapie en help mijn klanten o.a. met spijsverterings- en darmklachten, hormonale onbalans, allergieën en stress-gerelateerde klachten.

Ik help je de oorzaak aan te pakken, in plaats van de klachten te bestrijden, waardoor je je weer gezond en vitaal voelt.

We hebben ze bijna allemaal, vage klachten en fysieke ongemakken die ons dagelijkse leven belemmeren. Soms lopen we er al lang mee rond, omdat deze niet opgelost kunnen worden. Wil je deze opgelost hebben, dan is het raadzaam om naar de echte aanleiding of oorzaak te gaan zoeken en niet naar symptoombestrijding (medicijnen). Leefstijl en vitaliteitscoaching is onderdeel hiervan in combinatie met voedingssuplementen.

Opleiding

  • Darm therapie
  • Orthomoleculair specialist

  • Stresscounseling
  • HBO Natuurgeneeskundig therapeut
  • Leefstijl & Vitaliteitscoaching
  • Voetreflex therapie (in opleiding)

Beroepsvereniging

Praktijk La Vita is aangesloten bij BATC.

De consulten worden deels vergoedt door de meeste zorgverzekeraars.  Doordat deze vergoeding vanuit de aanvullende verzekering komt, hoef je niet eerst je eigen risico te betalen.


Tarieven

Kennismaking gesprek

Bel voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek, dit is natuurlijk geen consult, maar we kunnen een inschatting van de mogelijkheden bespreken.

Wil je liever in mijn praktijk een gratis kennismakinggesprek, dat is ook mogelijk.

Consult

75 euro (excl. aanvullende onderzoeken en voedingssupelementen)

 

Vervolg consult 

30 tot 45 euro (circa 30-45 minuten)

Bespreken uitslagen onderzoeken

75 euro

Online consult

Woon je niet in de omgeving maar wil je wel graag begeleiding en ondersteuning ontvangen? Meld je dan aan voor een online consult. De begeleiding ziet er hetzelfde uit, alleen hebben we nu contact via skype/zoom/teams en e- mail.

Maak een afspraak

Naam
E-mailadres
Onderwerp
Bericht